Следвайте Гласове в ТелеграмПолските власти одобриха резолюция, с която се забранява

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПолските власти одобриха резолюция, с която се забранява
Коментари Харесай

Полша одобрява ембарго върху зърното от Украйна, освен ако ЕК не го удължи от 15 септември

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Полските управляващи утвърдиха резолюция, с която се не разрешава вносът на зърно от Украйна в страната и след 15 септември, когато изтича ембаргота, наложено от Европейската комисия. Решението беше взето на държавно съвещание, заяви министърът на земеделието и развиването на селските региони Роберт Телус.

" Резолюцията е изпратена на Европейската комисия, с цел да вземе решение за удължение на ембаргото, тъй като в случай че не го направи в оставащите три-четири дни, несъмнено ще въведем наш личен ред в полско-украинските търговски връзки, който ще забрани вноса на четири типа зърнени култури в Полша, до момента в който тази обстановка не бъде позволена в Европейски Съюз ", сподели той, като акцентира, че това не се отнася за преноса на украински зърнени култури, който ще продължи както до момента.

" Ще продължим да действаме по подобен метод, че това зърно да не бъде внасяно в Полша ", увери министърът, като уточни, че това състояние на нещата ще се резервира, до момента в който Европейска комисия не създаде систематични решения за отбрана на селското стопанство на прилежащите на Украйна страни.

" Украинското зърно би трябвало да отиде в центъра на Европа, в страните, в които липсва, там, където е отивало преди войната в Украйна, с цел да няма потребност от него. Ние демонстрираме на Брюксел, че това е значимо за Полша и за Европейски Съюз. Важно е да се изградят тези принадлежности, тъй че зърното да се изпраща там, където има потребност от него ", сподели министърът.

Според Телус в сряда ще се организира среща на европейските комисари, които може да решат да удължат възбраната за импорт на украинско зърно след 15 септември. " Няма на практика аргументи да не се вземе това решение. Но може да има и политически аргументи ", уточни той.

През април България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия не разрешиха вноса на зърно и други селскостопански артикули от Украйна. По-късно те анулираха тези ограничения в подмяна на решението на Европейска комисия да наложи първо ембарго върху доставките на четири типа зърно и маслодайни култури - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед от Украйна до 5 юни, а по-късно до 15 септември. Сега петте страни желаят удължение на ембаргото най-малко до края на годината.

Инфо: ТАСС

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР